همكاری فائو و ایران در حوزه تولید دانه های روغنی

همكاری فائو و ایران در حوزه تولید دانه های روغنی

كارت خوب: فائو با برگزاری یك برنامه آموزشی ویژه در برزیل برای كارشناسان برگزیده كشاورزی ایران، زمینه های ارتقای دانش ملی و تقویت ظرفیت های كشور در حوزه تولید دانه های روغنی را فراهم نمود.


به گزارش كارت خوب به نقل از دفتر نمایندگی فائو در ایران، رائو ماتا، نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به این برنامه آموزشی كه به مدت دو هفته (۳۰ بهمن تا ۱۱ اسفند ۱۳۹۶) در شهر لوندرینای برزیل ادامه می یابد، اظهار داشت: كارشناسان ایرانی طی این دوره با تجربیات همتایان برزیلی خود آشنا شده و فرصت یادگیری عملی برای انتقال دانش فنی را در اختیار خواهند داشت. این كارشناسان همینطور درباره فهم بیشتر كاربرد نوآوری در حوزه های تخصصی خود به بحث و گفتگو می پردازند.
ماتا در ادامه تاكید كرد: دانش و فن آوری مؤسسات و سازمان های تحقیقاتی برزیلی بخصوص بنیاد پشتیبانی از تحقیقات و توسعه برزیل (FAPED) و مركز تحقیقات سویا (Embrapa) می تواند دانش ایران را در حوزه تولید دانه سویا افزایش داده و كارشناسان كشور را تشویق به كسب تخصص در حوزه تحقیقات كاربردی با هدف توسعه نماید.
او همینطور اعلام نمود: هدف نهایی فائو در این برنامه آموزشی تسریع تولید دانه سویا در كشور و كمك به ایران برای تبدیل شدن به یكی از تولید كنندگان عمده این محصول در منطقه است.
براساس این گزارش، هم اكنون فائو پروژه همكاری فنی (TCP) با عنوان «ظرفیت سازی افزایش پایدار محصولات دانه های روغنی با محوریت ارزش سویا در ایران» را در دست اجرا دارد. هدف این پروژه تسریع تلاش های ملی برای ظرفیت سازی در بخش دولتی و خصوصی به منظور استفاده از نوآوری ها در تولید پایدار محصولات و بكارگیری آن در زنجیره ارزش دانه های روغنی و هم ادغام فن آوری های جدید در سیستم های غلات محور است.
این پروژه همینطور با تقویت همكاری بین ذی نفعان با استفاده از كمیته راهبری جدید شامل كارشناسان محصولات اصلی دانه های روغنی بخصوص دانه سویا، از «نوآوری های سازمانی» هم حمایت می كند. از دیگر اقدامات این پروژه می توان به تشكیل یك هیأت مشاور با حضور یك یا چند كارشناس بین المللی با هدف تضمین تداوم همكاری استراتژیك با نهادهای تحقیقاتی و توسعه در خارج از ایران، اشاره نمود.
از آنجایی كه ایران در حدود ۹۵ درصد از روغن نباتی و كیك پروتئین مورد نیاز خویش را وارد می كند، فائو در این پروژه، راهبری استراتژیك و دسترسی به منابع جدید ژنتیكی را با استفاده از همكاری با مركز تحقیقات سویا در برزیل تسهیل می كند. این رویكرد مزایای كوتاه و بلندمدتی برای كشور داشته و «گامی جهشی» در جهت ظرفیت سازی ملی در حوزه تولید دانه های روغنی به شمار می آید.

1396/12/10
17:28:57
5.0 / 5
4542
تگهای خبر: محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
کارت ویزیت خوب