انتصاب در آموزش عالی از لونی دیگر توجه به تخصص زنان و اقلیت های مذهبی

انتصاب در آموزش عالی از لونی دیگر توجه به تخصص زنان و اقلیت های مذهبی

به گزارش کارت خوب، نگاهی به انتصاب های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی ۱۰۰ روز اول دولت چهاردهم نشان داده است توجه به تخصص در همه گروه ها همچون زنان و گروههای اقلیت مذهبی برای عمل به شعار رئیس جمهور؛ یعنی وفاق ملی و ایجاد نشاط و امید مولفه مهم در این انتصاب ها بوده است.


به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دولت چهاردهم فعالیت خویش را از ۷ مردادماه ۱۴۰۳ و پس از تنفیذ رای مردم توسط مقام معظم رهبری با هدایت مسعود پزشکیان به شکل رسمی و پس از رای مجلس به اعضای هیئت دولت در ۳۱ مرداد به شکل عملیاتی و اجرایی شروع کرد.
حسین سیمایی هم شانزدهمین وزیر علوم جمهوری اسلامی بود که در همان روز با کسب ۲۲۱ رای از بین ۲۸۸ آرای ماخوذه، سکان داری آموزش عالی را به دست گرفت و روز سوم شهریور به وزارت خانه رفت تا از آن به بعد در اتاق طبقه شانزدهم ساختمان خوردین، امور آموزش عالی را انسجام بخشد.
وی در این مراسم با حضور وزیر علوم پیشین و نیروهای وزارت علوم اظهار داشت: امیدواریم کرامت همه را در اقدامات حفظ نماییم. این ایام که در مجلس حاضر می شدم، دیدم همه در رابطه با چالش ها و چاره ها وفاق داریم؛ اما موانعی وجود دارد که نمی گذارد پیش برویم.
وزیر علوم اظهار داشت: مرزهای علوم تصنعی است؛ برای توسعه کشور نیازمند هستیم همه علوم با هم متوازن حرکت کنند. یکی از چالش ها اینست که در خط مقدم با انسان سر و کار داریم و با ماشین سر و کار نداریم. امید، نشاط، حفظ حرمت انسان و به رسمیت شناختن انسان ضروریست تا همه با هم تلاش نماییم و به هدف برسیم.
وی همان روز در شورای معاونان وزارت علوم هم حاضر شد و اظهار داشت: قرار نیست کارها در وزارت علوم از اول شروع شود و قطعا از تجربیات به دست آمده در مدیریت امور بهره خواهیم برد. باید از ریل گذاری های انجام شده در گذشته بهره بگیریم و از تجربیات مدیران استفاده نماییم.
وی ضمن تاکید بر لزوم آماده سازی آئین نامه های برنامه هفتم توسعه در حوزه آموزش عالی، از معاونان وزارت علوم خواست برنامه های اولویت دار و آنی حوزه خویش را که در دست اجرا دارند، لیست و ارائه نمایند. اقدامات بر مبنای اولویت بندی برنامه ریزی و اجرا خواهد شد و در ایام آینده به شکل اختصاصی با معاونان جزئیات امور را بررسی نموده و منطبق بر اولویت ها اقدام می شود.



عجله ای برای تغییر روسای دانشگاه ها نداریم
وزیر علوم در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که نخستین برنامه خبری با حضور خبرنگاران در دوره جدید آموزش عالی بود، در جواب این پرسش که سازو کار وی برای تغییر روسای دانشگاه ها چیست؟ توضیح داد: صرف این که رئیس دانشگاهی در گذشته منصوب شده دلیل کافی برای برکناری نیست و بنا داریم از تجارب مدیران گذشته استفاده نماییم. ولی دولت تغییر یافته است و شعار اساسی رئیس جمهور به وفاق ملی است؛ ازاین رو یکی از معیارهای ما برای تداوم همکاری با روسای دانشگاه ها و انتخاب مدیران جدید مدیری است که بیشترین قدرت را در توافق سازی داشته باشد؛ یعنی در دانشگاه فراگیرتر از بقیه عمل کند و با تنوع سلایق و تکثر روش ها سازگار باشد.
وزیر علوم تصریح کرد: عجله ای برای تغییر روسای دانشگاه ها نداریم البته طبق آمار در ۶ ماهه نخست فعالیت دولت گذشته ۸۰ رئیس دانشگاه و موسسه تغییر کردند اما دولت چهاردهم هیچ برآوردی از این که چه تعداد تغییرات و در چه بازه زمانی داشته باشیم ندارم.
سیمایی صراف تصریح کرد: مبنا را بر همکاری با روسای دانشگاه ها قرار دادیم و درصورتیکه شکایتی نسبت به عملکرد برخی ها به دست ما برسد مجبور هستیم رسیدگی کنیم؛ البته اقدام ما هم روشمند خواهد بود و طبق یک یا دو اعتراض عمل نخواهیم کرد. هیئت های بی طرفی را به دانشگاه ها اعزام می نماییم تا تحقیقات لازم را انجام دهند و با حوصله به امور رسیدگی خواهیم کرد.
سیمایی صراف در جلسه شورای معاونان اعلام نمود که قرار نیست هر کاری را از ابتدا مجدد شروع نماییم، اساسا از مسیری که بوجود آمده و از تجربیاتی که به دست آمده در مدیریت امور بهره خواهیم برد و از معاونان وزارت خانه خواست برنامه های اولویت دار و آنی حوزه خویش را که در د ست اجرا دارند عرضه کنند.
توجه به تخصص در انتصاب ها
با گذشت نزدیک به صد روز از سکانداری مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم و حسین سیمایی صراف در وزارت علوم ۹ رئیس دانشگاه، همچنین ۴ معاون، دو مشاور و ۳ رئیس پارک علم و فناوری را بعد از تحویل گرفتن وزارت علوم منصوب کرده است.

نگاهی جزئی تر به انتصاب ها نشان داده است توجه به تخصص و شایستگی مولفه اصلی در انتصاب ها بوده است و بر همین مبنا حتی نیروهایی که خارج از تهران بوده اند و کارنامه مطلوبی داشته اند در این انتصاب ها دیده شده اند. برای مثال محمدنبی شهیکی که بعنوان معاون فناوری وزارت علوم انتخاب شد، از سال ۱۳۹۳ تا کنون رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان بود و بعنوان برترین پارک استانی در پیشبرد برنامه های معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناخته شده بود.

انتصاب چهره هایی با کارنامه کاری روشن
وزیر علوم دو روز بعد از آنکه وارد وزارت خانه شد اولین انتصاب را داشت و سید احمدرضا خضری استاد دانشگاه تهران را بعنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی برگزید.
وی فردای آن روز (۶ شهریور) محمد روشن از معاونان سابق حقوقی و مجلس وزارت علوم در دولت دوازدهم و استادیار دانشگاه شهید بهشتی را بعنوان مشاور خود برگزید. سپس در همین روز بهزاد سلطانی را در دولت یازدهم رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بود، به سرپرستی دانشگاه کاشان انتخاب کرد و با این انتخاب اولین تغییر در روسای دانشگاه ها را کلید زد.
وزیر یازدهم شهریورماه سعید حبیبا را بعنوان معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان منصوب نمود، حبیبا که استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است سوابقی هم در زمینه معاونت دانشجویی و وظایف زیاد و کارهای دشوار این معاونت در حوزه دانشجویی دارد. وی از سال ۱۳۹۸ و با حکم محمود نیلی رئیس پیشین دانشگاه تهران بعنوان معاون دانشجویی این دانشگاه انتخاب شده بود؛ دانشگاهی که با داشتن نزدیک به ۴۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی می تواند نمونه کوچکی از کل آموزش عالی کشور باشد. البته حبیبا در سمت های مختلف دیگری همچون عضو هیأت ممیزه دانشگاه، نماینده وزیر علوم در هیأت ممیزه دانشگاه های دیگر و عضو شورای حقوقی دانشگاه تهران هم خدمت کرده است.
وزیر علوم همینطور ۱۵ شهریور در انتصاب دیگری حسینعلی قبادی را بعنوان رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی جانشین، محمد خلج امیرحسین کرد. قبادی هم چهره نسبتا شناخته شده در حوزه علوم انسانی است. وی از سال ۱۳۹۴ و با حکم محمد فرهادی، وزیر علوم پیشین بعنوان سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انتخاب شد و تا سال ۱۴۰۰ این سمت را در اختیار داشت. وی که دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی است، بعنوان نویسنده، منتقد، محقق شناخته می شود و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس هم هست.


انتصاب بلوچ اهل سنت بعنوان معان فناوری
وی ۱۸ شهریورماه با انتصاب محمد نبی شهیکی بلوچ اهل سنت به عنوان معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم مهم ترین انتصاب را انجام داد. وزیر علوم همینطور در این روز علی خاکی صدیق، معاون اسبق آموزشی وزارت علوم را بعنوان رئیس مرکز هیئت های امنا و ممیزه وزارت علوم انتخاب کرد.
سیمایی صراف چند روز بعد (۲۱ شهریورماه) با صدور حکمی حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم ابراهیمی را بعنوان سرپرست اداره کل هماهنگی هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضای هیأت علمی وزارت علوم انتخاب کرد.



انتصاب سرپرست دانشگاه تهران قبل از شروع سال تحصیلی
مهمترین انتصاب وزیر علوم در یک ماهه نخست فعالیت وی به ۲۷ شهریور بازمی گردد که سید حسین حسینی را بعنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی نمود. او همینطور در این روز با پذیرش استعفای فرهاد دانشجو، یوسف حجت را بعنوان سرپرست دانشگاه تربیت مدرس منصوب نمود. ازاین رو قبل از آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ سرپرست های دو دانشگاه مهم کشور منصوب شدند. این امر بخصوص از آن جهت مهم بود که فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس پیش از این دو بار استعفا کرده بود و خبر استعفای وی هم رسانه ای شده بود.
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یک روز بعد در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه تهران که با غیبت محمد مقیمی رئیس پیشین دانشگاه تهران همراه بود، با تاکید بر پرهیز از کنجکاوی نسبت به مدیریت های گذشته، اظهار داشت: پیام وزارت خانه در این دوره به همه ارکان دانشگاه، آرامش، همراهی و همکاری است.
سید احمدرضا خضری در این جلسه ضمن اشاره به سوابق مدیریتی و اجرایی دکتر حسینی، اضافه کرد: ایشان دو دوره موفق در معاونت آموزشی دانشگاه را برعهده داشته اند، همینطور توانمندی ایشان در سوابق مدیریتی در دانشکده دامپزشکی و وزارت علوم به اثبات رسیده است.
وی یکی از مشخصه های دکتر حسینی را مدیریت همراه با آرامش و مدارا عنوان نمود و اظهار داشت: با عنایت به سوابق موفق مدیریتی دکتر حسینی، ایشان برای این دوره سرپرستی انتخاب شده اند و امیدوارم بتوانند با همکاری و همراهی شما یک دوره پر افتخار دیگر را در دانشگاه تهران رقم بزنند.
اما وزیر علوم در ادامه انتصاب روسای دانشگاه ها، سوم مهرماه شجاع احمدوند را بعنوان سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی انتخاب کرد و چهار روز بعد غلامرضا زمانی عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند از جانب وزیر بعنوان سرپرست دانشگاه ملی مهارت انتخاب شد.
وزیر علوم ۲۵ شهریورماه در گفتگو با خبرنگار ایرنا از انتصاب مدیران زن در سطوح معاونت این وزارت خانه، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها اطلاع داده و گفته بود که بزودی اسامی را اعلام می کند و هفتم مهرماه نسیم نهاوندی دانش آموخته رشته مهندسی صنایع و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های دانشگاه تربیت مدرس را بعنوان رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم انتخاب کرد و این اولین انتصاب زن در این سطح در ستاد وزارت علوم بود.
سیمایی صراف بعد از گذشت ۱۰ روز از شروع سال تحصیلی جدید سعدالله نصیری قیداری، رئیس پیشین دانشگاه شهید بهشتی، معاون پیشین آموزشی دانشگاه زنجان و دانشمند شناخته شده عرصه فیزیک را بعنوان سرپرست این دانشگاه منصوب نمود. او همینطور در همان هفته مهدی پندار را بعنوان معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم برگزید.
انتخاب اصغر بیات بعنوان سرپرست مرکز حراست وزارت علوم هم در ۱۶ مهرماه از دیگر انتصاب های وزیر علوم بود و فردای آن روز سیمایی صراف دومین انتصاب زن را در وزارت علوم انجام داد و مهری رجایی را بعنوان سرپرست پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان انتخاب کرد.
در روزهای پایانی مهرماه وزیر علوم مبادرت به تغییر رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی کرد و حمیدرضا دخت تقی راد را بعنوان سرپرست این دانشگاه صنعتی منصوب نمود. در همان روز روسای دو دانشگاه هنر را هم برکنار کرد و سید بهشید حسینی را به سرپرستی دانشگاه هنر تهران و محمد تقی پیربابایی را بعنوان سرپرست دانشگاه هنر اسلامی تبریز انتخاب کرد.
همچنین وزیر علوم در ۲۹ مهرماه در احکام جداگانه ای سید علیرضا ذوالفقاری را بعنوان سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی و امیر ملک پور را بعنوان سرپرست پارک علم و فناوری گیلان انتخاب کرد.
نخستین انتصاب حسین سیمایی صراف در آبان ماه در ارتباط با انتخاب اعضای حقیقی هیئت امنای دانشگاه تربیت مدرس بود. برپایه احکام وزیر علوم محمدرضا عارف، حسین افشین، ابراهیم عزیزی، جعفر توفیقی، احمد نادری و احمد دنیانور به عنوان اعضای حقیقی هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس منصوب شدند.
وزیر علوم در ادامه انتصاب های خود در ۱۳ آبان ماه سید مهدی ابطحی فروشانی را بسمت رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزید. همینطور وزیر علوم برای سومین بار دست به انتصاب خانم ها در وزارت خانه متبوع خود زد و فریبا محمدی عضو هیئت علمی گروه پژوهشی طب ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی را بعنوان سرپرست پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی را انتخاب کرد.



مهاجرت معاون فرهنگی وزارت علوم به وزارت فرهنگ
عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم که از سال ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شده بود، مانند سه معاون پیشین وزارت علوم، از استادان جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بود. وی در دوره مسئولیت خود بر واگذاری امور دانشگاه به دانشجویان و تشکل های دانشجویی اهتمام زیادی داشت و کوشش کرد با راه اندازی سامانه فرنما فعالیتهای فرهنگی دانشگاه ها را شفاف کرده و نسبت بودجه اختصاصی دانشگاه ها را با این فعالیتها واضح تر کند.
به نظر می رسید همین فعالیتها سبب شده است که وزیر علوم مایل به ادامه همکاری با کلانتری بعنوان معاون فرهنگی اجتماعی این وزارت خانه باشد؛ اما پیشنهادی که عضو دیگر کابینه چهاردهم یعنی سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کلانتری داد، گویا جذاب تر بود و کلانتری را از ساختمان بلوار خوردین در شهرک غرب به ساختمان بهارستان کشاند.
عبدالحسین کلانتری روز ۲۸ مهر بعنوان معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معارفه شد و با این که از معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم استعفا نکرده بود ولی عملاً در این سمت دیگر مسئولیتی نداشت. برهمین اساس وزیر علوم ۲۸ آبان ماه با صدور حکمی وحید شالچی عضو هیئت علمی گروه آموزشی جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی را بعنوان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم انتخاب کرد.



منبع:

1403/09/06
11:22:08
5.0 / 5
82
تگهای خبر: آموزش , حقوق , حقوقی , صنایع
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کارت خوب

کارت ویزیت خوب