با وجود تحریم های گسترده آمریكا صورت گرفت؛

رشد 4 درصدی اقتصاد ونزوئلا به کمک ایران بعد از 8 سال

رشد 4 درصدی اقتصاد ونزوئلا به کمک ایران بعد از 8 سال

کارت خوب: با وجود تحریم های گسترده آمریکا مقابل ونزوئلا و محاصره اقتصادی این کشور آمارها نشان میدهد اقتصاد ونزوئلا در سال قبل 4 درصد رشد به خود دیده است.



به گزارش کارت خوب به نقل از مهر، دیلی صباح نوشت؛ نیکلاس مادورو رییس جمهور ونزوئلا انتظار دارد که اقتصاد این کشور در سال گذشته، بعد از هشت سال رکود وتورم فزاینده، با رشد اقتصادی ۴ درصدی روبرو شود.
بانک مرکزی ونزوئلا از سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹، زمانی که تولید ناخالص داخلی این کشور ۲۶.۸ درصد نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۸ کم شد، میزان تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور را منتشر نکرده بود.
مادورو در سخنرانی سالانه خود در مجلس ملی اظهار داشت: «پس از پنج سال جنگ اقتصادی و با وجود تحریم های گسترده و محاصره اقتصادی، ونزوئلا در راه رشد اقتصادی قرار گرفته است.
وی همین طور رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال قبل را ۷.۶ درصد پیش بینی نمود، هر چند که در این زمینه توضیح بیشتری نداد.
کارشناسان معتقدند سال قبل تولید نفت ونزوئلا با کمک شرکت های کوچک خدمات نفتی و عرضه های نفتی از ایران دو برابر شد، این بدان معنا نیست که شرکت نفت دولتی ونزوئلا در ادامه به افزایش تولید ادامه خواهد داد.
بخش های تجاری و خدمات ونزوئلا نیز در سالهای اخیر از زمانی که دولت تصمیم گرفت کنترل های اقتصادی را در سال ۲۰۱۹ کم کند و اجازه استفاده بیشتر آنها از ارز خارجی را بدهد، از فضای تنفسی کافی برای بهبود خود برخوردار شده اند، با این وجود، مفسرین می گویند که این اقدامات دولت بهبودی گسترده را در همه بخش ها تضمین نکرده است.
سال گذشته دولت برای افزایش ثبات پولی و کنترل تورم، هزینه های بولیوار (پول ملی خود) را کم کرد. با این وجود، قیمت ها همچنان بالاست و همچنان تورم به درآمدهای خانواده های ونزوئلایی ضربه وارد میکند.
تورم در این کشور بحران زده آمریکای جنوبی همچنان در بالاترین سطح جهان است و قیمت ها بطور غیرقابل کنترلی درحال افزایش هستند.
به گفته بانک مرکزی ونزوئلا سال ۲۰۲۱ را با تورم ۶۸۶ درصدی به انتها رساند که به مفهوم آخر دوره ابر تورمی است که در سال ۲۰۱۷ شروع شد.
بر اساس تعریفی که فیلیپ کاگان، استاد فقید اقتصاد آمریکایی در سال ۱۹۵۶ از ابر تورم کرده است، این تورم زمانی آغاز می شود که تورم ماهانه بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.
برای خروج از این تورم یک کشور باید افزایش تورم ماهانه را تا یک سال کامل زیر ۵۰ درصد نگه دارد.
ونزوئلا سال ۲۰۱۷ را با تورم ۸۶۲ درصدی به انتها رساند تا این که تورمش دیگر در سال ۲۰۱۸ از کنترل ها خارج شد و به ۱۳۰۰۰۰ درصد رسید.
در سال ۲۰۱۹، این میزان به ۹۵۰۰ درصد رسید ولی در سال ۲۰۲۰ به حدود ۳۰۰۰ درصد کم شد.
مردم ونزوئلا استفاده از دلار آمریکا را بجای بولیوار کشور انتخاب نموده اند تا اثرات افزایش قیمت ها را کاهش دهند، حرکتی که بنظر می رسد به کاهش تورم کمک کرده است.
دولت مادورو تحریم های ایالات متحده را مقصر مشکلات خود می داند ولی با این وجود اجازه استفاده از دلار را داده است که بعنوان نمادی قدرتمند از امپریالیسم منفور آمریکایی تلقی می شود.
مقامات این کشور همین طور اهتمام کردند کسری بودجه خودرا در سال ۲۰۱۸ با کمتر کردن کنترل های مبادله ای کاهش دهند و تقریباً بطور کامل شکاف بین نرخ ارز رسمی و ارز موجود بازار سیاه را از بین ببرند.
با این حال، بیشتر کارشناسان می گویند که برای حل بحران اقتصادی ونزوئلا باید اصلاحات عمیق تری صورت گیرد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند ونزوئلا می تواند تورم خودرا امسال به ۱۲۰ تا ۳۰۰ درصد کم کند.


منبع:

1400/10/27
22:57:16
5.0 / 5
468
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کارت خوب

کارت ویزیت خوب