از وعده های غذایی تا سرطان رابطه ای که باید بدانید
کارت خوب: شیش ماده غذایی روزمره که با افزایش ریسک سرطان مرتبط اند را بشناسید و با گزینه های سالم تر جایگزین کنید.
به گزارش کارت خوب به نقل از خبر آنلاین، از همشهری آنلاین، دکتر سوراب ستی، متخصص گوارش آموزش دیده از دانشگاه هاروارد، در ویدئویی که در رسانه های اجتماعی انتشار یافته، شش ماده غذایی روزمره را معرفی کرده که تحقیقات علمی آنها را با بوجودآوردن و پیشرفت سرطان مرتبط می دانند. حذف یا کاهش مصرف این مواد می تواند به سلامت بلند مدت بدن کمک نماید.
اول، گوشت های فوق فرآوری شده که به علت نیترات ها و مواد نگهدارنده شان، خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ را می افزایند. جایگزین های سالم شامل گوشت های بدون چربی خانگی مانند مرغ کبابی و پروتئین های گیاهی مانند حبوبات و عدس هستند که التهاب را کم می کنند.
دوم، نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ها که سبب افزایش قند خون، التهاب مزمن و رشد سلول های سرطانی می شوند. نوشیدنی هایی مانند آب نارگیل، آب میوه های خانگی و چای های گیاهی جایگزین های بهتری هستند.
سوم، غذاهای سرخ شده که با بوجودآوردن ترکیباتی مانند آکریل آمید، التهاب و استرس اکسیداتیو را افزایش داده و خطر سرطان را بالا می برند. استفاده از هواپز و روغن زیتون راهکارهایی سالم تر برای لذت بردن از غذاهای ترد است.
چهارم، گوشت کبابی یا سوخته که ترکیبات مضری تولید می کند و به DNA صدمه می زند. روش های پخت آهسته یا بخارپز و استفاده از گیاهان آنتی اکسیدانی می تواند خطر را کم کند.
پنجم، الکل که حتی در مقادیر متوسط، خطر مبتلاشدن به سرطان های هورمونی مانند سرطان سینه را بیشتر می کند و جذب مواد مغذی حیاتی را مختل می کند. جایگزین هایی مثل ماءالشعیر و آب انار پیشنهاد شده اند که فواید سلامتی دارند.
به طور خلاصه، حذف یا کاهش مصرف این مواد می تواند به سلامت دراز مدت بدن کمک کند. استفاده از هواپز و روغن زیتون روشهایی سالم تر برای لذت بردن از غذاهای ترد است.
منبع: كارت خوب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب