برگزیدگان بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم مورد تجلیل قرار گرفتند

برگزیدگان بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم مورد تجلیل قرار گرفتند

کارت خوب: کارت خوب: قم برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در بخش های صحنه ای، خیابانی و عکس تئاتر، معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.


آیین اختتامیه بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم همزمان با ولادت حضرت زینب(س) با حضور تعدادی از مسئولان، هنرمندان و علاقه مندان به هنر تئاتر در تالار فرهنگ و هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم انجام شد.
امیرعلی عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، سید احمد طباطبایی نژاد سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم، شهرام نوشیر مدیر کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی توکلیان مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم، وحید وزیری راد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد کاظم رضوانی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید ایلانلو رییس گروه سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم همچون مسئولان حاضر در این مراسم بودند.
مهم ترین رسالت هنرمندان تئاتر ترویج اخلاق است
در آغاز این مراسم بعد از تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی، امیرعلی عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به جایگاه دعوت شد و ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر و تبریک ولادت حضرت زینب(س)، از همراهی پیشکسوتان عرصه نمایش قم و تلاش عوامل اجرائی و دبیر جشنواره تقدیر کرد و اظهار داشت: برای نخستین بار در طول ادوار برگزاری جشنواره استانی تئاتر قم به یک بانوی هنرمند برای دبیری این جشنواره اعتماد شد و قدردان کوشش های دبیر جشنواره هستیم.
ایشان سپس مهم ترین رسالت هنرهای نمایشی را حاکمیت اخلاق در جامعه انسانی عنوان نمود و اظهار داشت: هدف ما از برگزاری جشنواره و اجرای عمومی آثار، ترویج اخلاق است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اعلان اینکه پیامبر اکرم(ص) برای به کمال رساندن اخلاق مبعوث شد، اشاره کرد: همان رسالتی که نبی مکرم اسلام در ترویج اخلاق داشت، هنرمندان هم دارند و بایستی خودرا ادامه دهنده همان رسالت بدانند.
عموزاده اظهار داشت: رفتار و ادب گروههای نمایشی استان قم زبانزد است و بنده نیز به عنوان خادم هنرمندان به این مساله می بالم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در انتهای سخنان خود اظهار داشت: نسل جدید هنرجویان نمایش به ظهور و بروز رسیده و ورود این نسل را مبارک می دانیم و برای این جوانان مستعد و خلاق آرزوی موفقیت می نماییم.
برگزاری دو نمایشگاه عکس در جشنواره استانی تئاتر قم
در ادامه صدیقه مشایخی دبیر بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در سخنانی از همراهی هنرمندان و پیشکسوتان در برگزاری این جشنواره تقدیر کرد و اظهار داشت: این جشنواره بدون حمایت مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، سازمان فرهنگی شهرداری قم و انجمن هنرهای نمایشی و همراهی و همدلی هنرمندان شکل نمی گرفت.
وی اشاره کرد: بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم بااینکه دیر و با شتاب اما با امید به گرمای وجود هنرمندان پاک نهادش با بیان فراخوان حضور در جشنواره، کار خودرا شروع کرد.
دبیر بیست و چهارمین جشنواره استانی تئاتر قم اضافه کرد: در بخش صحنه ای، ۳۶ نمایشنامه از طرف هنرمندان به دبیرخانه جشنواره ارسال و بعد از بررسی توسط هیئت بازخوانی، تعداد ۲۴ نمایش مورد پذیرش قرار گرفت.
مشایخی اضافه کرد: گروههای نمایشی با همت و تلاشی مضاعف به تمرین نمایش ها پرداختند و در نهایت ۹ اثر در بخش صحنه ای به بخش مسابقه راه پیدا کرد.
وی اشاره کرد: در بخش خیابانی نیز ۱۸ نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بعد از بازنگری آثار، ۸ نمایش خیابانی و محیطی به بخش مسابقه راه یافتند.
دبیر بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم به برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی اشاره نمود و اظهار داشت: دو نمایشگاه مسابقه «عکس تئاتر» و «قاب صحنه» از آثار امسال جشنواره استانی تئاتر قم در تالار فرهنگ و هنر برپا شد و پذیرای علاقه مندان بود.
مشایخی در آخر با تقدیر از حضور پیشکسوتان نمایش استان در کنار جوانان، اظهار داشت: این جشنواره با تمام نقاط ضعف و قوت به انتها رسید اما تئاتر و دنیای اعجاب انگیز و مقدسش پایان پذیر نیست.
تداوم حمایت سازمان فرهنگی شهرداری قم از هنر تئاتر
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد طباطبایی نژاد سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم سخنران بعدی این مراسم با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و خداقوت به عوامل اجرائی، اظهار داشت: این سازمان از گذشته حامی تئاتر بوده و در سالیان اخیر میزان حمایت های سازمان دو برابر شده است.
وی اشاره کرد: به شدت اعتقاد داریم باید هنر تئاتر و به ویژه آثار فاخر را حمایت کرد و مردم قم حق دارند تئاتر فاخر ببینند.
سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم بر لزوم توجه به هویت تئاتر قم تاکید کرد و اظهار داشت: هنرمندان عزیزنی در گذشته پرچم تئاتر قم را بلند کردند که تا الان جلو می رود و هویت آیینی تئاتر قم را باید حفظ کرد.
طباطبایی نژاد همین طور از آمادگی سازمان فرهنگی برای پشتیبانی از ادامه تولید و اجرای نمایش های خیابانی آگاهی داد و اظهار داشت: ما به شدت به اجرای تئاتر خیابانی در عرصه مباحث اجتماعی و شهروندی علاقه مندیم و این اجراها در سطح مدارس و بوستان ها ادامه خواهد داشت و امیدواریم ظرفیت خوب تئاتر خیابانی در قم ارتقا پیدا کند.
معرفی جوانان مستعد به تئاتر قم
محمد کاظم رضوانی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در سخنان کوتاهی با اعلان اینکه جشنواره بیست وچهارم به سوابق تئاتر شهر قم افزوده شد، اظهار داشت: باید از کوشش های شبانه روزی دبیر جشنواره در چهار ماه اخیر قدردانی کنم.
وی با ابراز خرسندی از این که جوانان زیادی به ظرفیت تئاتر قم اضافه شدند، از تلاش ها و ایستادگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برای هنر تئاتر تقدیر کرد.
معرفی برگزیدگان بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم
در بخش پایانی این مراسم، برگزیدگان جشنواره در سه بخش عکس تئاتر، صحنه ای و خیابانی عرضه شدند.
برگزیدگان بخش عکس تئاتر
محمدرضا سبحانی، زهرا ملا و هانی احمدزاده به ترتیب به عنوان منتخبان اول تا سوم از طرف اعضای هیئت داوران این بخش متشکل از رضا جاویدی، امیر حسامی نژاد و بهمن عزیزی عرضه شدند.
همین طور از محمد رفیعی موحد، عکاس بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم برای برگزاری نمایشگاه «قاب صحنه» تجلیل شد.
برگزیدگان بخش تئاتر صحنه ای
برگزیدگان این بخش از دید هیئت داوران متشکل از آقایان فرهاد مهندس پور، نادر برهانی مرند و علی عابدی عرضه شدند.
جایزه طراحی پوستر و بروشور به مرتضی فرحناک برای نمایش «استخوان های هملت در دهان سگ خانگی مرده» اهدا شد.
در بخش طراحی صحنه نیز جایزه جشنواره به بهنام رضائیان طراح صحنه نمایش «استخوان های هملت در دهان سگ خانگی مرده» تعلق گرفت و جایزه بخش موسیقی به «عرفان مثقالی» آهنگساز نمایش «آقای مجنون خانم لیلی» اهدا شد.
همین طور جایزه طراحی لباس به مهیاس صابری برای نمایش «آقای مجنون خانم لیلی» رسید و جایزه طراحی گریم و طراحی نور را ابوالفضل بلغندر برای نمایش «استخوان های هملت در دهان سگ خانگی مرده» دریافت کرد.
همین طور جایزه رتبه اول بخش بازیگری زن به نگین رسولی برای بازی در نمایش «ترنا» رسید، حانیه کیانی بازیگر نمایش «آقای مجنون خانم لیلی» رتبه دوم را بدست آورد و آیدا سلیمانی برای بازی در نمایش «آقای مجنون خانم لیلی» و گیتی حبیبیان بازیگر نمایش «ماه گرفتگی» بطور مشترک در رتبه سوم قرار گرفتند.
در بخش بازیگری مرد، جایزه رتبه اول و دوم جشنواره به ترتیب به مرتضی ایجادی و محمد امین امامی دو بازیگر نمایش «مجلس پنبه زنی» اهدا شد و جایزه رتبه سوم به محمد کربلایی بازیگر نمایش «ترنا» تعلق گرفت.
در بخش نمایشنامه نویسی نیز به ترتیب محمدرضا شاهمردی برای نمایش «ترنا»، مرتضی مرتضوی راد برای نمایش «مجلس پنبه زنی» و «علی میرزاعمادی» برای نمایش «ماه گرفتگی» جوایز اول تا سوم را دریافت نمودند.
در بخش کارگردانی، جایزه رتبه نخست به سید محمد حسینی کارگردان نمایش «مجلس پنبه زنی» اهدا شد که او جایزه خودرا به شهدای امنیت تقدیم کرد. جوایز رتبه دوم و سوم نیز به امیر شکارچی کارگردان نمایش«استخوان های هملت در دهان سگ خانگی مرده» و محمد امینی کارگردان نمایش «ترنا» اهدا شد.
همین طور سه نمایش «مجلس پنبه زنی»، «استخوان های هملت در دهان سگ خانگی مرده» و «ترنا» به عنوان سه اثر صحنه ای برگزیده بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم برای رقابت در جشنواره منطقه ای تئاتر فجر عرضه شدند.
برگزیدگان بخش خیابانی
برگزیدگان این بخش از دید هیئت داوران متشکل از آقایان شهرام نوشیر، اصغر نوبخت و عبدالله بیگی عرضه شدند.
جایزه طراحی پوستر و بروشور به مرتضی فرحناک برای نمایش «کوارتت» رسید و از محسن عسگریان طراح بروشور نمایش «بانو خیری» تقدیر گردید.
در بخش طراحی لباس، محسن عسگریان جایزه این بخش را برای نمایش «بانو خیری» دریافت کرد و از سیده لیلا موسوی طراح لباس نمایش «آرش کمانگیر» تقدیر گردید.
همین طور جایزه بخش موسیقی به آهنگساز نمایش «۱۹۶.۸۳۷» رسید و مرتضی جلالی برای موسیقی نمایش «آرش کمانگیر» مورد تقدیر قرار گرفت.
در بخش فضاسازی، نمایش «لالایی دریا برای ماهی ها» به کارگردانی حدیث صابری جایزه این بخش را دریافت کرد و از نمایش «۱۹۶.۸۳۷» به کارگردانی کیان آذرپناه تقدیر گردید.
در بخش بازیگری زن، سیده لیلا موسوی بازیگر نمایش «آرش کمانگیر»، فاطمه کریمی بازیگر نمایش «نا» و بهنوش احمدی بازیگر نمایش «لالایی دریا برای ماهی ها» به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم جشنواره عرضه شدند.
در بخش بازیگری مرد، جایزه رتبه اول شامل تندیس جشنواره و چهار دیپلم افتخار به گروه بازیگران نمایش «کوارتت» متشکل از محمدرضا ماشاللهی، محمد امین امامی، امیرحسین عرب خراسانی و مهدی منصوری اهدا شد، جایزه دوم بطور مشترک به مهدی آقاخانی بازیگر نمایش «بانو خیری» و مهدی برقعی بازیگر نمایش «لالایی دریا برای ماهی ها» تعلق گرفت و جایزه رتبه سوم به ابراهیم وفایی بازیگر نمایش «طوقی و مسافر» رسید.
در بخش کارگردانی نمایش خیابانی، مهدی منصوری کارگردان «کوارتت» و فاطمه کریمی کارگردان نمایش «نا» به عنوان نفرات برگزیده اول و دوم عرضه شدند و کیان آذرپناه کارگردان «۱۹۶.۸۳۷» و حدیث صابری کارگردان «لالایی دریا برای ماهی ها» بطور مشترک سوم شدند.
در بخش ایده پردازی، جایزه رتبه اول به فاطمی کریمی طراح و ایده پرداز نمایش «نا» اهدا شد، جایزه رتبه دوم را محمد مساوات برای نمایش «بازسازی» دریافت کرد و رتبه سوم بطور مشترک به دو نمایش «۱۹۶.۸۳۷» و «کوارتت» تعلق گرفت.
همین طور سه نمایش خیابانی و محیطی «نا»، «کوارتت» و «۱۹۶.۸۳۷» به عنوان سه اثر برگزیده بخش خیابانی بیست وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم به جشنواره منطقه ای تئاتر فجر راه یافتند.




منبع:

1402/08/28
21:44:30
5.0 / 5
225
تگهای خبر: آموزش , امنیت , پرداخت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
کارت خوب

کارت ویزیت خوب