هشدار سازمان ملل درباره افزایش گرسنگی در جهان

هشدار سازمان ملل درباره افزایش گرسنگی در جهان

كارت خوب: سازمان ملل متحد با اشاره به اینكه جهان در راه به صفر رساندن گرسنگی قرار ندارد، هشدار داد كه در صورت تداوم روندهای كنونی، تعداد گرسنگان تا سال 2030 از 840 میلیون نفر فراتر رود.



به گزارش کارت خوب به نقل از دفتر نمایندگی فائو در ایران، گزارش جدید سازمان ملل متحد (تدوین شده توسط فائو، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت) درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه نشان میدهد که هم اکنون حدود ۶۹۰ میلیون نفر یا به عبارتی ۸.۹ درصد جمعیت جهان از گرسنگی رنج می برند. بر طبق این گزارش، شمار گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبل از آن تقریباً ۱۰ میلیون نفر و نسبت به پنج سال قبل از آن نزدیک به ۶۰ میلیون نفر افزایش داشته است.
بر اساس گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان ۲۰۲۰»، شمار افرادی که از ناامنی غذایی حاد رنج می برند نیز طی پنج سال اخیر روند افزایشی مشابهی داشته است. در سال ۲۰۱۹، حدود ۷۵۰ میلیون نفر – یا نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت جهان – در معرض سطوح شدیدی از ناامنی غذایی قرار داشتند.
آمارهای مندرج در این گزارش همین طور نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین دسترسی منظمی به مواد غذایی سالم و ایمن، مغذی و کافی نداشته اند.
بیماری کووید -۱۹ و گرسنگی
با توجه به تأثیرات گسترده همه گیری جهانی بیماری کووید -۱۹، برآورد می شود که این همه گیری بسته به سناریوهای مختلف مطرح شده درباره رشد اقتصادی موجب افزایش تعداد افراد گرفتار کمبود تغذیه بین ۸۳ تا ۱۳۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ شود.
همچنین بر اثر نتایج بهداشتی و اجتماعی- اقتصادی ناشی از بیماری کووید -۱۹، احتمال می رود که وضعیت تغذیه لطمه پذیرترین گروه های جمعیتی بیش از پیش وخیم شود.
کودکان و سوءتغذیه
در شرایطی که فشار ناشی از تمامی اشکال سوءتغذیه هم چنان چالشی برای جهان است، برآوردهای جاری نشان می دهند که در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۱.۳ درصد از کودکان زیر پنج سال (۱۴۴ میلیون) گرفتار سوءتغذیه مزمن، ۶.۹ درصد (۴۷ میلیون) سوءتغذیه حاد و ۵.۶ درصد (۳۸.۳ میلیون) گرفتار اضافه وزن بوده اند.
در این گزارش آمده است که رژیم های غذایی سالم برای خیلی از افراد خصوصاً فقرا در تمامی مناطق جهان مقرون به صرفه نیست. خوش بینانه ترین برآوردها نیز حاکی از آنست که دسترسی به رژیم های غذایی سالم و بهره مندی از آنها برای بیش از ۳ میلیارد نفر در جهان مقرون به صرفه نیست. برآورد می شود که رژیم های غذایی سالم بطور میانگین پنج برابر گران تر از رژیم های غذایی سرشار از نشاسته - که تنها انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند – هستند.
رژیم غذایی، سلامت و تغییرات اقلیمی
با توجه به الگوهای کنونی مصرف مواد غذایی، پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۳۰ هزینه های سلامت در رابطه با رژیم های غذایی که مربوط به مرگ و میر و بیماری های غیر مسری هستند از ۱.۳ تریلیون دلار فراتر رود.
از سوی دیگر، برآورد می شود که تا سال ۲۰۳۰، هزینه اجتماعی انتشار گازهای گلخانه ای در رابطه با رژیم های غذایی که به الگوهای کنونی این رژیم ها ارتباط دارند از ۱.۷ تریلیون دلار فراتر رود.
سیاست ها و اقدامات سفارش شده برای تامین رژیم های غذایی مقرون به صرفه
فائو، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت از تمامی کشورها می خواهند تا بمنظور کاهش اتلاف مواد غذایی و ارتقای کارایی در تمامی مراحل زنجیره تامین غذا، سیاست ها و مشوق های کشاورزی خودرا به سمت سرمایه گذاری و اقدامات سیاستی پیرامون مسائل در رابطه با تغذیه در تمامی طول زنجیره تامین غذایی جهت دهند.
سیاست های مربوط به حمایت های اجتماعی متمرکز بر مبحث تغذیه نقشی محوری در تلاش کشورها برای افزایش قدرت خرید و مقرون به صرفه کردن رژیم های غذایی سالم برای لطمه پذیرترین جمعیت ها دارند.
وضعیت ایران
بر اساس این گزارش، ایران طی سال های اخیر شاهد کاهش نسبی درصد شیوع کمبود تغذیه در کل جمعیت خود بوده است. در این راستا، درصد جمعیت گرفتار کمبود تغذیه در ایران از ۵.۲ درصد در سال های ۱۳۸۵-۱۳۸۳ به ۴.۷ درصد در سال های ۱۳۹۸-۱۳۹۶ کاهش یافته است. با این وجود، با وجود این بهبود وضعیت، تعداد خالص افرادی که از کمبود تغذیه رنج می برند طی این دوره زمانی از ۳.۶ میلیون نفر به ۳.۹ میلیون نفر افزایش یافته است.


منبع:

1399/04/30
14:49:48
5.0 / 5
2403
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
کارت خوب

کارت ویزیت خوب