رییس اتاق ایران و چین:

نپیوستن به FATF تاثیر چندانی بر تجارت خارجی ندارد

نپیوستن به FATF تاثیر چندانی بر تجارت خارجی ندارد

به گزارش كارت خوب رئیس اتاق ایران و چین قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF را باتوجه به شرایط تحریمی، بر تجارت خارجی كشور بی تاثیر دانست وگفت: اثرات FATF بیشتر از اینكه واقعیت اقتصادی باشد، شوك روانی و سیاسی است.



به گزارش كارت خوب به نقل از مهر، مجیدرضا حریری با اشاره به نپیوستن ایران به FATF گفت: هرنوع بیرون گذاشتن ایران از هر سازمان و یا مناسبات جهانی تأثیرات منفی هم از جانب كشورهای دیگر و هم در بازار داخل دارد، اما اثرات پیوستن و یا نپیوستن به FATF بیشتر از اینكه واقعیت اقتصادی باشد حاصل شوك های روانی و یا مباحث سیاسی است.
حریری درباره آثار منفی نپیوستن به FATF توضیح داد: در این شرایط كسانی كه در گذشته با ما كار می كردند و روزنه های ارتباطی كه وجود داشت متأثر از جو روانی این مساله ارتباط خودرا با ما قطع و یا بسیار محدود خواهند كرد، حتی مسئله غذا و دارو نیز به رغم اینكه تحریم آنها قانونی نیست ممكنست متأثر از همین جو روانی قرار گیرد.
وی درباره تأثیر این مساله بر بازار ارز نیز بیان كرد: باتوجه به روزهای پایانی سال و افزایش تقاضا برای ارز، انتظارات تورمی، ویروس كرونا و پیش بینی یك دوره یكی دو ماهه ركود اقتصادی و در نهایت همزمانی این مساله با FATF سبب شده كه تقاضا برای بازار ارز افزایش و كنترل آن از دست سیاستگذار پولی كشور تا حدی بیرون رود، به همین خاطر طی چند روز گذشته شاهد افزایش نرخ ارز بودیم ضمن اینكه اتفاقات اقتصادی و سیاسی اخیر نیز بر این افزایش دخیل بوده اند؛ در واقع اتفاقات و پارامترهای تأثیرگذار مختلف و متوالی اقتصادی و سیاسی مانع از كنترل قیمت ارز در ایام پایانی سال شد.
رئیس اتاق مشترك ایران و چین اشاره كرد: در این بین نپیوستن به FATF به ایرانی های خارج از كشور مثل دانشجوها و كسانی كه تجارت می كنند بیشترین زیان را وارد میكند و درواقع این دسته از افراد در صف اول آثار ناشی از نپیوستن به FATF هستند.
حریری به عدم تأثیر FATF در شرایط تحریمی بر تجارت بین المللی اصرار كرد و اظهار داشت: سال ها است كه ارتباط ما با سایر كشوها تابع قوانین بانكداری نیست و ما راه هایی با عنوان دور زدن تحریم تعریف كرده ایم؛ بدین سبب در این قسمت شاهد تأثیر واقعی نپیوستن به FATF نخواهیم بود، اما به فرض اینكه ما هیچ مشكلی همچون تحریم و یا اتفاقات و جو روانی موجود نداشتیم، پیوستن به FATF ضروری بود.
وی افزود: حتی زمانی كه ما از فهرست سیاه FATF به فهرست خاكستری منتقل شده بودیم، باز هم جزو كشورهای پرخطر برای ارتباطات بانكی بودیم، بدین سبب معتقدم در زمان تحریم با نپیوستن به FATF اتفاقی برای ما نمی افتد اما در زمان خروج از تحریم رسیدگی به این مسئله در اولویت است.
حریری به سیاسی شدن این مسئله اقتصادی نیز اشاره نمود و اظهار داشت: تمام كسانی كه با FATF مخالفت كردند دلیلهای سیاسی داشتند درحالیكه این مساله كاملاً اقتصادی است؛ به همین خاطر از آنجائیكه نپیوستن ما به این قانون دلیلهای سیاسی داشته، سیاسیون باید مسئولیت هر فشاری كه به مردم وارد می شود را به عهده بگیرند.
رئیس اتاق ایران و چین اظهار داشت: البته از نظر من اگر هم به FATF می پیوستیم به خاطر عدم رعایت برخی قوانین آن در نهایت وارد فهرست سیاه می شدیم با این تفاوت كه مثل پاكستان می توانستیم زمان خریده و ورود ایران به فهرست سیاه را به تعویق بیندازیم.
وی درانتها درباره میزان ماندگاری آثار FATF بر بازارهای داخلی اشاره كرد: بازارهای ایرانی همچون طلا و ارز قابل پیش بینی نیستند چونكه متأثر از هر اتفاق سیاسی گرفتار هیجان می شوند، بدین جهت نمی توانیم زمان مشخصی برای تخلیه شوك های روانی این مساله پیش بینی نماییم.


منبع:

1398/12/09
23:27:54
5.0 / 5
4044
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
لینک دوستان كارت خوب
کارت خوب

کارت ویزیت خوب