نام علی دایی را که حذف می کنیم، چه می کنیم؟

نام علی دایی را که حذف می کنیم، چه می کنیم؟

کارت خوب: به گزارش کارت خوب، در ظاهر و با نگاهی ساده انگارانه شاید حذف دو کلمه باشد: «علی دایی»! اما در اصل، سانسورِ بخشی از تاریخچه و اعتبار فوتبال ایران است. حذف این نام از کلام اسطوره ای دیگر به نام «علی پروین»، در حالی در یکی از بخش های خبری صداوسیما شکل گرفته و در ساعات اخیر در فضای مجازی دست به دست می شود که بی گمان این رویکرد، اصلی اساسی به نام «اعتمادسازی مخاطب» را هدف قرار می دهد.


به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران که به تازگی اعلام نموده است فعلاً قصد فعالیت در حوزه فوتبال را ندارد، بی گمان یکی از ماناترین چهره های فوتبالی کشورمان است. بر این اساس در مصاحبه ای که به انگیزه جشن تولد علی پروین و محمد خوردبین در یکی از تمرین های تیم فوتبال پرسپولیس برگزار گردید، علی پروین نام علی دایی را در آغاز لیستی از بزرگان فوتبال ایران و اسامی چون کریم باقری، خداداد عزیزی و فرهاد مجیدی قرار می دهد؛ اما این کلام تقطیع شده و در شرایطی که خیلی از رسانه های مکتوب و تصویری به انتشار کامل صحبت های مرد باسابقه فوتبال پرسپولیس پرداخته اند، در یکی از بخش های خبری صداوسیما نام علی دایی حذف می شود!
در پی این اتفاق، برخی رسانه ها با قرار دادن فیلم اصلی در کنار آن چه از تلویزیون پخش گردید، به رویکرد سلیقه یی رسانه ملی در برابر حذف نام «علی دایی» واکنش نشان داده و با طرح این پرسش که «چرا نام علی دایی هم حذف کردید؟»، تلاش در شفاف سازی داشتند.
تا لحظه انتشار این گزارش، پاسخی از جانب سازمان صداوسیما در رابطه با ِ علل این تصمیم و مجرای تصمیم گیرنده اعلام نشده است؛ اما از آنجائیکه رئیس فعلی، خود از قدیمی های رسانه ملی در زمینه خبر و اطلاع رسانی است و از همان بدو ورود هم طرح تحولش را با اتخاذ شعار شفاف سازی در حوزه خبر شروع کرد و بر اصل «اعتمادسازی» پافشاری داشت، باید دید چنین نگاهی در رسانه ملی در نهایت با چه واکنشی از جانب پیمان جبلی مواجه خواهد شد.
ضمن این که اتفاقاتی از این دست را در حالی همچنان در رسانه ملی شاهد می باشیم که در این سال ها بارها از جانب کارشناسان رسانه و استادان ارتباطات، در رابطه با ی ضرورت اتخاذ رویکرد حذف و سانسور حداقلی خبر با هدف جذب حداکثری مخاطب اخطار داده شده است.
ایسنا در گفت وگوهایی که پیش تر با مدیران رسانه و همینطور استادان ارتباطات داشته، بر این نکته تاکید کرده است.
درصورتیکه محمدعلی پیرعلی ـ مدیر مسؤول روزنامه «سیاست روز» ـ در گفت و گویی با این خبرگزاری در رابطه با خط قرمزهایی که در اخبار صداوسیما وجود دارد، گفته است: به نظرم صداوسیما خودسانسوری دارد و نگران هجمه های مختلفی است که از گروههای مختلف به سمتش روانه می شود. صداوسیما بالاخره باید تکلیف خویش را روشن کند و به جای این که خطوط قرمزی که فرد یا گروهی تعریف کرده اند را اعمال نماید، خطوط قرمز خویش را بر مبنای مصالح و منافع نظام در نظر بگیرد؛ البته این نگرانی های صداوسیما قابل درک است و باید خویش را آماده کند که اگر توانست منطبق با خطوط قرمز مصالح و منافع نظام عمل کند و از هیچ هجمه ای هراس نداشته باشد. اما به نظرم هم اکنون صداوسیما امکان دارد نگران این باشد که گروه و فردی از آن انتقاد کنند. ازاین رو گرفتار خودسانسوری می شود و زمینه ای را فراهم می آورد که مخاطب استقبال نمی کند و احساس می کند که باید از یک منبع دیگری اطلاعات و خبر خویش را به دست آورد.
یا حمید شکری خانقاه، استاد ارتباطات در رابطه با ی عملکرد بخش های خبری صداوسیما اعتقاد دارد که گزینشی عمل کردن صداوسیما در پوشش اخبار به صورت ناخواسته سبب نبود شفافیت و ایجاد ابهام در جامعه می شود.
وی در گفت و گویی با ایسنا با تأکید بر گزینشگری اخبار در صداوسیما اظهار کرده است: صداوسیما بعنوان یک رسانه ملی و باتوجه به مسؤولیت ها و وظایفی که بر عهده داشته باید اخبار واقعی و رویدادها را با حفظ مصلحت های جامعه اطلاع رسانی کند. صداوسیما حقیقت های جامعه را نشان میدهد اما به سبب این که گزینشی عمل می کند متهم به دستکاری اخبار است. زمانیکه در رسانه بخشی از حقیقت را نشان دهیم به سانسور و دستکاری اخبار متهم خواهیم شد. گزینشی عمل کردن صداوسیما به صورت ناخواسته سبب نبود شفافیت و ابهام در جامعه می شود.




منبع:

1402/07/10
15:15:51
5.0 / 5
360
تگهای خبر: پرداخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کارت خوب

کارت ویزیت خوب