طلیعه پیچ و شکن هنر ایرانی در زابل

طلیعه پیچ و شکن هنر ایرانی در زابل

به گزارش کارت خوب ایرنا- برگزاری نمایشگاه نقاشی خط این روزها در زابل طلیعه ای از هنر ایرانی است که می تواند تغییردهنده تصویر این شهر و ایجادکننده امید در بین مردم باشد.


به گزارش کارت خوب به نقل از خبرگزاری ایرنا، ندیده ها دنیای عجیبی دارند تا وقتی نبینی همه چیز شاید برایت محال به نظر برسد و شاید نشدنی اما از یک جایی به بعد باید دید و نشنید باید رفت و از نزدیک لمس کرد، لمس لحظه هایی ورای قاب تصویر گوشیها و دوربین ها لحظه هایی از آفرینش و همنشینی خط و رنگ و نقش لحظه هایی که به وجود آمدنش در مکان و شهری خاص، خاصترش کرده شهری که شاید تابحال تصویری از محرومیت ها در آن دیده می شد.
نمایشگاه آثار نقاشی خط مهدی عربی در زابل از همان لحظه هایی است که باید دید از آن لحظه هایی که تمام روایت های رسانه ای و غیررسانه ای را برهم می زند همان روایت هایی که می گویند محال است و نشدنی می گویند مگر زابل امکاناتش را دارد؟
اما این نمایشگاه نقاشی خط نشان داد زابل هنرمندش را، امکانش را و ذوقش را دارد زابل جوانانی دارد که با وجود دوری از پایتخت و اهالی فرهنگ دوستش بسیار هنر می دانند، فهمی که زیست در جغرافیایی سخت را کنار زده و به آفرینش آثار هنری و ترکیب شعر و نقش می اندیشد.

در این گزارش از طلیعه هنر در زابل خواهیم گفتم و پای صحبت های مهدی عربی هنرمند سیستانی می نشینیم تا از این نمایشگاه و دغدغه های هنریش بگوید.
«مهدی عربی هنرمندی که گالری نقاشی خط را در زابل این روزها برگزار کرده به قول خودش از سال ۸۳ به هنر خوشنویسی روی آورده و پس از گذشت حدود هشت سال علاقه خویش را به صورت نقاشی خط دنبال کرده مجموعه ۳۵ اثری که این روزها در زابل به نمایش درآمده حاصل تجربه هشت ساله این هنرمند از نقاشی خط بوده است.»
دور از انتظار و امیدوارکننده

هنرمند نقاش زابلی همراهی های مردمی را در نمایشگاه هنریش خوب و به نسبت ۱۰ سال پیش دارای رشد باارزشی ارزیابی کرد و اظهار داشت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند در ساختار فکری و روحیه هنری جامعه کوچکی مثل زابل بسیار تأثیر گذارد.
مهدی عربی بیان نمود: اصلا انتظار نداشتم در مراسم افتتاح نمایشگاه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر حضور پیدا کنند این نشان داده است برگزاری این گونه نمایشگاه ها هم هنرمند و هم مردم را تکان داده است.
او افزود: متاسفانه هنرمندان در زابل گرفتار یک ناامیدی هستند و با برگزاری این نمایشگاه ها موج منفیی که «اینگونه نمایشگاه ها در شهرهای کوچک یا فروش ندارد یا هزینه ها بالاست» را از بین می برد.
هنرمند نقاش زابلی خاطرنشان کرد: اگر این گونه نمایشگاه ها در این شهر کوچک اما تاریخی و با فرهنگ غنی تداوم داشته و مردم دسترسی بیشتری به آثار هنری داشته باشند و هنرمندان وارد این میدان شوند بطور قطع اتفاقات بهتری می افتد.
همراهی بهتر

عربی از شرایط برگزاری این گالری در زابل می گوید: همراهی ها و حمایت های دولتی در برگزاری این نمایشگاه بوده اما خیلی ضعیف و می توانست بهتر از این باشد.
او افزود: من تنها برخی از کارهای هنری که انجام دادم را توانستم با اقتصاد و هزینه خودم به نمایش بگذارم و نتوانستم برای خیلی از آثارم جهت نمایش قاب مناسب تهیه کنم.
هنرمند نقاش سیستانی با توضیح این که با شرایط اقتصادی موجود نتوانستم خیلی از آثاری که ابعادشان بزرگ و هزینه بر بود را قاب کنم و تنها بعضی هایشان را خام و به صورت بوم در گالری به نمایش گذاشتم اظهار داشت: اگر حمایت های دولتی بخصوص حمایت های مالی می شد این نمایشگاه بطور قطع باکیفیت تر برگزار می شد.
بداهه و نو

او ضمن اشاره به این که در آثار نقاشی خطش به خط فکری و یا محتواهای مشخص توجه نکرده می گوید: من هنرمندی هستم که به صورت بداهه در رنگ و فرم آثار هنری ام جلو می روم.
وقتی اثر هنری را خلق می کنم هیچ تصوری ندارم به کجا ختم می شود و یک اتفاق هیجان انگیز و غیر منتظره برای خودم است این را مهدی عربی گفت و افزود: با وجود تاکید شخصی بر سیر بداهه گری در خلق آثار هنری به سبب محتوا بر اشعار بزرگان ادب پارسی اهتمام دارم.
وی دید نو و خلاقیت را خصوصیت مهم آثار هنریش در نمایشگاه زابل برشمرد و اضافه کرد: در یک سوم آثار خلاقیت بگونه ای است که میتوان گفت فرم ها منحصر به فرد هستند.
قدم های بعد

هنرمند نقاش ضمن اشاره به این که نمایشگاه نقاشی خط زابل اولین نمایشگاه انفرادیش بوده و پیش تر در نمایشگاه های گروهی در سطح سیستان و بلوچستان شرکت داشته اظهار داشت: در آینده به یاری خداوند در نظر دارم در شهر زاهدان و اگر موقعیتی پیش بیاید در گالری های تهران هم بتوانم نمایشگاه داشته باشم.
امیدی که به شهر بخشید
وقتی شهری کوچک میزبان آثار هنری فاخر هنرمندان بومی اش باشد وقتی هنرمند جایگاه هنرش را تنها در گالری های تهران نبیند و مخاطب همشهریش را حظ هنری ببخشد یعنی طلیعه هنر اتفاق افتاده یعنی چیزی در ذهن مردم آن شهر و هنرمندانش به وجود آمده یعنی امیدوار است.
مهدی عربی در نمایشگاه اش لحظات امید را برای مردم زابل به تصویر کشید لحظاتی که برای ایجاد شدنشان علاوه بر همت هنری اندک دارایی های اقتصادی اش را به میان آورده لحظاتی که مسئولان هم می توانند بیشتر و بیشتر در ایجادش همراه باشند و تسهیل کنند تا هر روز هنرمندان بیشتری از سیستان و بلوچستان در کشور شناخته و هیچ ذوقی و امیدی کور نشود.


منبع:

1400/12/16
10:20:15
5.0 / 5
403
تگهای خبر: اقتصاد , شركت , فروش , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کارت خوب

کارت ویزیت خوب