نیم نگاهی به برترین موسسه های پژوهشی جهان؛

موسسه ریکن پژوهش به سبک سامورایی ها

موسسه ریکن پژوهش به سبک سامورایی ها

کارت خوب موسسه ریکن پژوهش به سبک سامورایی ها



به گزارش کارت خوب به نقل از ایسنا، پژوهش و نوآوری جزء مهم ترین ارکان پیشرفت علمی هر کشوری محسوب می شود؛ اما گاهی یک پژوهشگر به تنهایی، قادر به حل مسئله و رویارویی با پژوهش هایی وسیع نیست و در این راه، نیازمند همراهی پژوهشگران از سایر رشته ها است. در پژوهش های میان رشته ای، متخصصان و پژوهشگران رشته های مختلف با یکدیگر تعامل و همکاری علمی مستمری دارند.

ضرورت انجام فعالیتهای پژوهشی در سطح کلان تر و با حضور پژوهشگران رشته های مختلف، زمینه ساز شکل گیری موسسه های پژوهشی معتبر و بزرگی در جهان بوده است که ثمره تلاش آنها، انجام پژوهش های تاثیرگذار، کشفیات جدید و کمک به پیشرفت علم و دانش است.

پس از سفر به اروپا و بررسی موسسه های پژوهشی برتر این قاره همچون جامعه فرانهوفر (Fraunhofer-Gesellschaft) و جامعه ماکس پلانک (Max-Planck-Gesellschaft) آلمان، موسسه آی اچ ای دلفت (IHE Delft) هلند، مرکز ملی تحقیقات علمی (CNRS) فرانسه، این دفعه یکی از معتبرترین موسسه های پژوهشی قاره آسیا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

"ریکن" (RIKEN) بزرگترین سازمان پژوهشی جامع ژاپن است که به علت پژوهش های باکیفیت بالا در طیف متنوعی از رشته های علمی، در جهان شناخته می شود.

تاریخچه

ژوئن ۱۹۱۳، "ایچی شیبوساوا" (Eiichi Shibusawa) تاجر و صنعتگر برجسته ژاپنی، ۱۲۰ شخصیت برجسته این کشور را درتوکیو گردهم جمع کرد تا به سخنرانی شیمیدان برجسته، "جوکیچی تاکامین" (Jokichi Takamine)، کاشف "اپی نفرین" گوش دهند.

"تاکامین" در سخنرانی خود استدلال کرد که جهان درحال دور شدن از صنعت مکانیک و حرکت به سمت صنعت علمی - به معنای شیمیایی و فیزیکی - است و خواهان تاسیس یک موسسه پژوهشی ملی برای مطالعه علوم پایه در ژاپن شد.

در آن مقطع زمانی، انجمن "قیصر ویلهلم" برای پیشبرد علوم (Kaiser Wilhelm Society) در آلمان، موسسه "تحقیقات پزشکی راکفلر" و موسسه "کارنگی" در آمریکا، "انستیتو پاستور" در فرانسه تاسیس شده بودند. "تاکامین" معتقد بود که ژاپن برای رقابت در این جهان در حال پیشرفت، باید یک موسسه پژوهشی اختصاصی تاسیس کند.

"ریکن"، با نام کامل موسسه "پژوهش های فیزیکی و شیمیایی" (Institute of Physical and Chemical Research) در ۲۰ مارس ۱۹۱۷ توسط "شیبوساوا" و همراهی دانشمندان حوزه های مختلف، با الگوبرداری از انجمن "قیصر ویلهلم" برای پیشبرد علوم آلمان تاسیس شد و "دایروکو کیکوچی" (Dairoku Kikuchi)، دانشمند ریاضیدان ژاپنی بعنوان اولین مدیر این موسسه پژوهشی انتخاب گردید.
ساختمان اولیه "ریکن"؛ موسسه پژوهش های فیزیکی و شیمیایی در منطقه "کوماگوم" توکیو

1402/04/08
11:07:01
5.0 / 5
303
تگهای خبر: كیفیت , متخصص , مستمری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
کارت خوب

کارت ویزیت خوب