گزارش كارت خوب؛

مالیات فوق ارزان برای خانه های لاکچری!

مالیات فوق ارزان برای خانه های لاکچری!

به گزارش کارت خوب باآنکه وزارت اقتصاد دولت سیزدهم در اقدامی قابل تحسین، آئین نامه مالیات بر خانه های گران قیمت را به سرعت تدوین و در دولت مصوب کرد، اما برخی کارشناسان نرخ های آنرا مؤثر نمی دانند.



به گزارش کارت خوب به نقل از مهر، یکی از اقدامات خوب وزارت اقتصاد دولت سیزدهم، تدوین و پیگیری تصویب آیین نامه اجرایی بند خ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشهور به «قانون مالیات بر خانه های لوکس» بود.
بر اساس این بند از قانون بودجه سال جاری، واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای بالای ۱۰ میلیارد تومان، مشمول مالیات بر خانه های گران قیمت می شوند؛ این پایه مالیاتی جدید برای اولین بار در قانون بودجه سال قبل ذکر شد و سال جاری هم برای دومین بار وارد بودجه شد؛ اما نه سال قبل و نه نیمه نخست سال جاری، دولت دوازدهم آیین نامه اجرایی آنرا تهیه نکرد.
دیوان محاسبات: درآمد مالیات خانه های لوکس در بودجه ۱۳۹۹، صفر بود
دیوان محاسبات کشور هم در گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۹ به مبحث اجرایی نشدن قانون مالیات بر خانه های لوکس و درآمد صفر دولت از این پایه مالیاتی اشاره نموده است.

دولت سیزدهم آیین نامه را ابلاغ کرد
نهایتاً با تثبیت شرایط در دولت سیزدهم، بلافاصله وزارت اقتصاد آیین نامه اجرایی مالیات بر خانه های لوکس را تدوین و به تصویب هیئت دولت رساند و آنرا به سازمان امور مالیاتی ابلاغ نمود.
نرخ های مالیاتی خانه های لوکس به شرح زیر است:
تا ۱۰ میلیارد تومان، نرخ صفر
۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان، یک دهم درصد
۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان، ۲ دهم درصد
۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان، ۳ دهم درصد
۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان، ۴ دهم درصد
نسبت به مازاد بر ۶۰ میلیارد تومان، نیم درصد
کارشناسان اقتصادی: نرخ های مالیاتی خانه های لوکس به درد بازار مسکن نمی خورد
برخی کارشناسان اقتصادی با تاکید بر این که این پایه مالیاتی می تواند به سود اقتصاد بخش مسکن باشد، معتقدند، انتقادی که میتوان به آیین نامه موجود گرفت، ارزان بودن نرخ این پایه مالیاتی است.
به گفته این کارشناسان، فلسفه مالیات بر خانه های لوکس، بهبود رقم فعلی ضریب جینی و کاهش فاصله طبقاتی میان بخش های ارزان و گران قیمت کلانشهرهاست؛ بنابراین با عنایت به زیاد بودن فاصله قیمت مسکن در نقاط گران قیمت پایتخت و دیگر کلانشهرها با مناطق ارزان تر، میتوان این شکاف را با نرخ های مالیاتی بازدارنده تری جبران کرد.
یک کارشناس اقتصادی به خبرنگار مهر اظهار داشت: مالیات نیم درصدی برای خانه هایی که بعضاً تا بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش دارند، برای مالک این واحدها نگران کننده نیست.
وی اضافه کرد: همینطور نمی توان روی درآمدهای این واحدهای مسکونی برای مصارف ذکر شده همچون ساخت مسکن دهک های پایین، حساب کرد؛ بخصوص که در قانون جهش تولید آمده که این منبع درآمدی به صندوق ملی مسکن واریز شود تا برای ایجاد تعادل در بازار مسکن به مصرف برسد یا برای خانه دار شدن خانوارهای مددجوی نهادهای حمایتی برنامه ریزی شود.
اجرای مالیات خانه های لوکس به شهرداری ها واگذار شود ولی درآمدهای آن به مصارف ملی برسد
همچنین برخی کارشناسان هم در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تهیه بانک اطلاعاتی پروانه های ساختمانی و آخر کارهای صادره از جانب شهرداری ها که شناسایی خانه های مسکونی گران قیمت را راحتتر می کند، پیشنهاد می دهند این پایه مالیاتی به عوارض شهری تغییر جهت داده شود.
به گفته این کارشناسان، این اقدام سبب می شود تا بخشی از درآمدهای حاصله به شهرداری ها برسد تا انگیزه ای برای دریافت آن داشته باشند؛ اما موارد مصرف این درآمدها، به دولت واگذار شود تا منافع آن به همه دهک ها تسری یابد.
درآمد مالیات بر خانه های لوکس به چه کسانی داده می شود؟
از موارد مذکور در قانون بودجه سال جاری، مصرف شدن بخشی از درآمدهای مالیات بر خانه های لوکس در تأمین هزینه ساخت مسکن خانوارهای زیر پوشش نهادهای حمایتی است.
در جزو ۱۰ بند ق تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۰ آمده:
«دولت موظف است ۲۰ درصد از درآمدهای حاصل از مالیات بر واحدهای مسکونی گران قیمت را از محل ردیف شماره ۷۶-۵۳۰۰۰۰ بابت تأمین مسکن مددجویان زیر پوشش نهادهای حمایتی هزینه نماید.»
همچنین در ماده ۳ قانون جهش تولید مسکن در بخش تأسیس صندوق ملی مسکن در مورد یکی از منابع درآمدی این صندوق آمده:
«منابع این صندوق از محل منابع حاصل از مالیات های در رابطه با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان تأمین می شود.»
متوسط قیمت مسکن در مناطق لوکس نشین تهران
در حال حاضر بنا بر اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهریور ۱۴۰۰ در گران قیمت ترین مناطق پایتخت شامل دو منطقه یک و سه به ترتیب حدوداً ۷۰ و ۶۵ میلیون تومان است.
این دو منطقه تهران (۱ و ۳) در شهریور سال قبل هم با کسب متوسط هر متر ۵۰ و ۴۵ میلیون تومان، گران ترین مناطق پایتخت بودند.
مالیات فوق ارزان برای خانه های بسیار گران
بنابراین قیمت یک واحد ۱۵۰ متری در منطقه یک با احتساب متری ۷۰ میلیون تومان به بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان (۱۰ و نیم میلیارد تومان) رسیده و مشمول این پایه مالیاتی (مالیات بر خانه های لوکس) می شود.
بر اساس آیین نامه ابلاغی دولت، تنها یک دهم درصد مالیات به این واحد، آن هم نسبت به مازاد بر ۱۰ میلیارد تومان که ۵۰۰ میلیون تومان است، تعلق می گیرد.
بنابراین درآمد مالیاتی این واحد مسکونی، صرفا ۵۰۰ هزار تومان می شود!



بر اساس آیین نامه مذکور، واحدهای مسکونی بالای ۶۰ میلیارد تومان، نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان نیم درصد است؛ ازاین رو تا ۱۰ میلیارد تومان آن معاف از مالیات و تا ۶۰ میلیارد تومان این واحد مسکونی، مشمول مالیات ۴ دهم درصدی است.
برای واحد مسکونی فوق که ۱۱۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شده، فقط به ۱۰۰ میلیارد تومان آن مالیات بر خانه های لوکس تعلق می گیرد؛ تا ۶۰ میلیارد تومان آن مشمول ۴ دهم درصد مالیات و از ۶۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان مشمول مالیات نیم درصدی خواهد شد.
با این حساب مالک این واحد مسکونی فوق لاکچری باید مجموعاً ۴۴ میلیون تومان مالیات بپردازد!



یک پنت هاوس در فرمانیه ۴۱.۵ میلیارد تومان قیمت گذاری شده که مشمول مالیات ۳ دهم درصدی شده و معادل ۱۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است!


1400/07/28
10:06:57
5.0 / 5
476
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کارت خوب

کارت ویزیت خوب