معاون وزیر اقتصاد مطرح كرد

خرید و فروش مجوزهای كسب و كار از ۱۰۰ میلیون تا چند میلیارد

خرید و فروش مجوزهای كسب و كار از ۱۰۰ میلیون تا چند میلیارد

كارت خوب: معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: كانال هایی در شبكه های اجتماعی فعال می باشند كه كار خرید و فروش مجوز ها از 100 میلیون تا چندین میلیارد تومان را انجام می دهند.



به گزارش كارت خوب به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمدعلی دهقان دهنوی با اشاره به اینكه ما از انتقاد به هر شكل آن استقبال می نماییم گفت: این نوع از انتقادات نشان دهنده این است كه موتور مبارزه با فساد در وزارت اقتصاد پس از پیام وزیر اقتصاد، استارت خورده است.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه كرد: یك رویكرد در صدور مجوزها این است كه اگر كسی بخواهد كسب و كار جدیدی راه اندازی كند باید ثابت كند شرایط قانونی لازم را دارد و از حاكمیت اجازه بگیرد كه این رویكرد، «نظارت پیشینی» است.
وی اشاره كرد: رویكرد دیگر به این صورت است كه فرد را معطل گرفتن مجوز نكنیم، بلكه اجازه شروع كسب و كار را بدهیم؛ و نظارت را به پس از شروع كسب و كار موكول نماییم.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی اشاره كرد: راهكار جلوگیری از سوء استفاده ها پس از راه اندازی كسب و كار، دقیق تر كردن نظارت های پسینی است.
انحصار، فساد و رانت
دهقان دهنوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه در بعضی موارد، خود نظام مجوز دهی تبدیل به ابزاری برای انحصار شده است، گفت: سه پدیده انحصار، فساد و رانت رابطه پیچیده و تنگاتنگی با هم دارند و یكی از اهداف آنها نیز، سوء استفاده از نظام مجوز دهی است.
وی اظهار داشت: زمانی كه یك دستگاه متصدی صدور مجوز بگوید، تعداد فعالان یك حوزه اقتصادی به كفایت رسیده و دیگر مجوز جدیدی صادر نخواهد شد، خود این تبدیل به انحصار و رانت برای فعالان صاحب مجوز در آن حوزه می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه اینگونه تصمیمات، موجب گران قیمت شدن مجوز ها و ایجاد زمینه فساد بوسیله انحصار و رواج خرید و فروش آنها می شود، اضافه كرد: هم اكنون حتی كانال هایی در شبكه های اجتماعی فعال می باشند كه كار خرید و فروش مجوز ها از ۱۰۰ میلیون تا چندین میلیارد تومان را انجام می دهند.
هیات مقررات زدایی یكی از معدود راه های مبارزه با فساد است
دهقان دهنوی در ادامه با اشاره برخی واكنش ها به سخنان وزیر اقتصاد درباب افشای فساد از طرف مردم در خصوص اینكه، هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار كارش را به درستی انجام نداده و وزیر اقتصاد باید برخورد با فساد را از این هیأت آغاز كند، تاكید كرد: هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار یكی از معدود راه های مبارزه با فساد شمرده می شود.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره اینكه ایجاد هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار و كارهای موثر این هیأت در امتداد اجرای دستورات مقام معظم رهبری و روق تولید ملی بوده است، گفت: در یك سال قبل این هیات ۱۱ بار تشكیل جلسه داده و در هر جلسه، قوانین مربوط به صدور مجوز ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته و برای كاهش سقف زمانی و تسهیل پروسه های صدور مجوزها، تصمیم گیری می شود.
وی اضافه كرد: بتازگی در مورد واگذاری زمین برای شروع و توسعه كسب و كارها مصوبه ای ۱۷ بندی در هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار داشتیم كه هر بند آن به تنهایی تسهیلات اساسی در ایجاد كسب و كار فراهم می آورد و البته تعداد ۱۰ بند آن به سبب آنكه خارج از حیطه اختیارات قانونی ما بود، به هیات دولت تقدیم شد.
دبیر هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار افزود: یكی از اقدامات ما، رسانه ای كردن كارهای هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار بوده كه سبب شده جدای از مقامات عالی نظام، امروز تمامی كارشناسان و عامه مردم، در مورد لزوم بهبود فضای كسب و كار اتفاق نظر داشته باشند و این مساله تبدیل به یك مطالبه جدی شده است.
چرا دستگاه ها مقاومت می كنند؟
دهقان دهنوی با اشاره به برخی مقاومت ها در دستگاه های اجرایی برابر مصوبات هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های كسب و كار، گفت: بعضی از این مقاومت ها ناشی از قوانین است، به این معنا كه دستگاه می گوید ما ناگزیر از انجام وظایف قانونی خود هستیم و نمی توانیم این تسهیلات را ایجاد نماییم كه این نیازمند اصلاح برخی از قوانین است؛ بعضی از مقاومت ها هم به سبب فقدان زیر ساخت های لازم است كه باید تامین شوند.
وی با اشاره به اینكه ما در وزارت اقتصاد بوسیله درگاه ملی صدور مجوز ها و سایر شیوه ها، بطور مداوم با دستگاه های صادر كننده مجوز در ارتباط هستیم، ارتباط و همكاری وزارت صمت با این وزارتخانه را خوب توصیف كرد و ابراز امیدواری كرد كه این همكاری ها می تواند بهتر نیز بشود.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینكه تحریم های یكجانبه، در بعضی موارد مسئولان را وادار به اتخاذ تصمیماتی كرده است كه در فضای كسب و كار، چندان تسهیل گر نیستند، اظهار داشت: البته در بعضی حوزه ها، همین محدودیت ها موجب ایجاد فرصت هایی برای تولید و ایجاد اشتغال شده است و این فرصت ها باید در همه حوزه ها مورد شناسایی قرار گیرند.


منبع:

1398/09/27
15:27:04
5.0 / 5
4118
تگهای خبر: ابزار , اشتغال , اقتصاد , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کارت خوب

کارت ویزیت خوب